2011'de Videolarla Tanıdığımız Güzel İnsanlar

İnternetin bana göre en önemli işlevini -kıyıda köşede kalabilecek yetenekleri, güzellikleri bizlerle buluşturma işlevi- az çok yerine getirdiği bir yıl oldu 2011. Bunların içinde, aslında tanınan ama benim tanımakta geç kaldıklarım da oldu; Fayntenks, Educatedear (artık adını tek hamlede yanlışsız yazabiliyorum mesela) gibi... Geride bırakmaya hazırlandığımız yıldan aklımda kalan isimleri toparlamak istiyorum:


Bu yazıyı yazarken ilk hatırladığım isim Atilla Atasever oldu. Havuzun en güzel kızı Julia'yı gereksiz bir kıskançlık yüzünden elinden kaçırması, İran kedileri hakkındaki görüşleri, muhabbet kuşları... Kaptan kamerasıyla çektiği hemen her videosu hafızamda yer etmiş. 'Anlatma ihtiyacının zirve noktası' Atilla Kaptan'ın videolarına şuradan ulaşılabilir.

"Ben bunu izliyorum ama hipnotize olduğumdan mı acaba? Yoksa sinirlerim mi bozuldu?" diye şüphelere düşüren yerli 'nynan cat'imiz Tolga ve dünya çapında hit olan iki buçuk cümlelik şarkısı:

Defalarca izlediğim ve her seferinde aynı tadı aldığım bir videonun kahramanları. Eskişehirli iki genç müzisyen ve muhabiri şoke eden dokumacı kızlar yorumu:

Kitty'ye Türkçe öğretme sevdası ve flüt çalma konusundaki maharetiyle tanıdığımız chymera:

Yılmaz adında birine fena sinirlenmiş ve bu sinirini ciğer yakan bir rap eseriyle cümle aleme duyurmuş MC Klima Ustası Serkan:

Şekil itibariyle Nick Cave'i andıran ama bünyesinde onun en az 5 katı acı barındıran Mustafa Çilekeş ve şarkılarıyla uyum içindeki klipleri:

İlgili videosunu bir kez olsun sonuna kadar izleyemediğim (tüylerim diken diken) Judas Gökhan. İlk olarak Alkışlarla Yaşıyorum'da gördüm ve sözü oradaki yorumlara bırakmak istiyorum.

Papi Chulo eşliğinde tam manasıyla dansın hakkını veren amcalar:

Kedi canını senin videosunu izlediğimizde zirvenin bu olduğuna kanaat getirmiştim. Ama sonraki programlarda tavşan geldi, very big cat you geldi. Hafızama en çok yer eden de şu şarkı oldu.

Yukarıdaki örneklerin dışında, 3 tane okuldan çok güzel 3 video izledik. Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Caz Korosu'nun sponsor bulabilmek için çektikleri video. Bu video çok ses getirdi ve hedeflerine ulaştılar.

Şırnak İdil Cumhuriyet İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencilerinin 23 Nisan dans çalışması:

Yüreğil İlköğretim okulunun, okullarda "takım çalışması nasıl olur" derslerinde gösterilmesi gereken pump it cover'ı: (Hazır konu ilköğretim videolarına gelmişken, 2010 yılında izleyip pek sevdiğimiz 1/C sınıfı-alıştım susmaya klibini de hatırlamakta fayda var.)

En ünlüsü en sona kalmış. Torunlarını eğlendirmek için yola çıkan ve Youtube'da 9 milyonun üzerinde hit alarak dünya çapında üne kavuşan nam-ı diğer Apaçi Hasan:

Bunların dışında, zaten aşina olduğumuz Fayntenks, Educatedear, Ahmet Hoşgör, Tekel Savaşı Kahramanı Ahmet Abi gibi isimler daha geniş kitlelere ulaştı...
Bu listeyi hazırlarken herhangi bir istatistiki veri, izlenme oranı kullanmadım. Tamamen kendi hafızamda kalanlar. Daha da eklemeler yapılabilir.

Benzer Yazılar: 
2009'da Videolarla Tanıdığımız Güzel İnsanlar
2010'da Videolarla Tanıdığımız Güzel İnsanlar
2011'de Ekşi Sözlük'ün Medya ve İnternet Alemine Bakışı

4 yorum:

  1. Güzel blog dostum.
    Takip ediyorum işlerini.
    Sadece bil istedim.

    YanıtlaSil
  2. @adsız Eyvallah, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. kedi canını senin şarkısının asıl videosu sanırım şu; http://www.youtube.com/watch?v=6GvfYPSrCFI&feature=channel_video_title

    sizin verdiğiniz videonun bilgilerinde de belirtiliyor ama belkide bakmamışsınızdır, bilmiyorsunuzdur diye söylüyorum..

    yalnız bu liste çok daha kaliteliolabilirdi yahu. bu bir hiç.

    YanıtlaSil
  4. @adsız
    Bu listeyle ilgili bir 'kalite' iddiam yok zaten. Yazıda da belirttim bunu; istatistik kaygım olmadan tamamen kendi hafızamda yer eden videoları koydum.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil