Haftanın İşleri- 3 Şubat

Dergi: Anadolu Fotoğraf Dergisi
İstanbul dışından başarılı dijital işlere rastlamak beni çok heyecanlandırıyor. Yıllarca teknik imkansızlıklarla, matbaacı zulmü altında yayınlar çıkarmaya, derdini anlatmaya çalışan ve yerele takılıp kalmış insanlar için de sınırların kalktığını görmek güzel. Ülkenin hemen her şehrinden birçok fotoğrafçının katılımlarıyla hayat bulan derginin genel yayın yönetmeni Hamit Yalçın ve oldukça kalabalık bir de yayın ekibi var.

Kapsamlı dosyalarıyla, röportajlarıyla, portfolyolarıyla bir fotoğraf dergisinde olması gereken her şeye sahip. Ayın konusu, ayın konuğu, ayın fotoğraf derneği, yeni yüzler gibi bölümleriyle titiz bir çalışmanın ürünü olduğu belli olan dergi bu linkten takip edilebilir.


Portfolyo: 100. Yılda 100 Ev
Emre Durmaz ve Murat Akbayrak'ın Sosyal Medya programı sayesinde haberdar olduğum projesi Ankara'nın 100. Yıl semtindeki öğrenci evlerinin fotoğraflanmasına dayanıyor. 'Neden 100. Yıl' sorusunun cevabını şöyle vermişler: "Bizi çeken şey evlerin birbirine benzerliği hatta aynılığı. Yeniden yapılanan L salon, evlerin içindeki nesnelerin ortaklığı, farklılığı ve mezun ettiği öğrencileri ile ortak bellek oluşturması." Ayrıntılı bilgi ve bizi öğrencilik yıllarına götüren onlarca fotoğrafa bu linkten ulaşılabilir.




Blog: Avrupa Sineması
Avrupa sineması genel sinema izleyicisinin pek de hoşlanmadığı bir tür. Bu yüzden olsa gerek, film festivalleri dışında pek izleyemediğimiz Avrupa sineması üzerine -akademik olmayan- yazıları okuyabileceğimiz yayınların sayısı da çok az. Sinema blogu enflasyonunun yaşandığı bu dönemde böyle belli bir türe odaklanmış bloglar (burada sinemanın diğer türlerini işleyen yazılar da var tabii.) görmek güzel. 2008'in ortalarında yazılan sunuş yazısında da bu konuya değinilmiş: "...Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı sağlamak amacımız." Meraklısı için bu linkte.


Mikroblog: Burada Engellendim
Biz 'engelsiz ve şanslı insanlar' şehrin sokaklarında yürürken, araba kullanırken, marketten alışveriş yaparken, parka giderken, otobüse binerken, sahilde dolaşırken kısacası yaşarken fark etmesek de şehirlerimiz maalesef engelliler için engellerle ve tuzaklarla dolu. Onları evlerine mahkum edecek kadar hem de! İşte bu site de yürürlüğe giren 5328 kanunun belirlenen düzenlemelerin yapılması için son tarih olarak belirlediği 7 Temmuz'a kadar tamamlanması için sesini duyurmak isteyenler tarafından kurulmuş. Yurdun dört bir yanından engellere engel katan uygulamaların fotoğrafları paylaşılıyor. Site bu linkte.


Sosyal Ağ Hesabı: Müştemilat
Orada harcayacak çok fazla boş zamanı olmayanların hiç ziyaret etmemesi gereken bir Youtube hesabı Müştemilat. Zira şöyle bir göz atıp bırakılabilecek cinsten bir yer değil. 80'li ve 90'lı yıllar ağırlıklı olmak üzere dizilerden, filmlerden, reklamlardan akıllara ziyan görüntüler var. Gülşen Abi bile var, bu linkte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder