Dijital Ajanslardan Kendilerini Anlatan 'Eğlenceli' İşler

Reklam ajanslarının kendi reklamlarını yapmaktan pek de hazzettiklerini söyleyemem. En azından internet öncesi klasik ajansların kendilerini anlattıkları işleri düşününce aklıma Hulusi Derici'nin bol iddialı manifestolarından başkası gelmiyor. Belki benim hafızam zayıftır, belki de eskiler "onca işimizin arasında bir de bununla mı uğraşalım" diyerek ya da "yapmayın öyle şeyler, elalem çok boş vaktimiz olduğunu; işsizlikten bunlarla uğraştığımızı düşünür" korkusuyla pek de sıcak bakılmıyordur... Neyse, aşağıda bazı dijital ajansların (biz dijital değiliz, interaktif odaklı 360 derece hizmet veren kreatif ajansız gibi sert çıkışlara da şahit olduğumdan bu tanımlamayı da temkinli kullanıyorum) kendileri için yaptıkları eğlenceli işler var.



Rabarba'nın 2012 takvimi çok konuşuldu. Belki İletişim Fakültelerinden yüzlerce genç adam uykuya bir gün Rabarba'da çalışma hayaliyle dalmaya başlamışlardır. "Vay be, ne ortamlar varmış" diyorlardır. Ama işte, hep reklam bunlar... (Not: Rabarba'dan cevap geldi. Bu ortamlar tamamen gerçekmiş. Öyle dediler.)

Takvim demişken Alafortanfoni'nin duvar kağıtlarını unutmak olmaz. Aşağıdaki Ekim 2011 takvimini Pelin Akat yapmış. Toplu gösterim şu linkte.


Bu da Wanda Digital'in yeni yılımızı kutladığı eğlenceli çalışması:

Yeni yıl kutlaması demişken Kilinik'in aşağıdaki çalışması da hafızama yer etmiş:

Söze dijital ajanslar diye başladım ama joker hakkımı TBWA\İSTANBUL'un Etiler'deki yeni ofisine taşınmasını duyurmak için hazırladığı şu afişler için kullanmak istiyorum:

Görseller bu kadar... İlk video Rabarba'nın yukarıda sözünü ettiğim takvimini kazanan talihli takipçilerin belirlenmesi esnasında çekilmiş:




Klinik'in yine yeni yıl için hazırladığı video (Alttaki yorumdan sonra ekledim).







Wanda Socialist'in nasıl bir kafayla çekildiğini çok merak ettiğim ve çok güldüğüm videosu:




Dünyaca ünlü (evet artık dünyaca ünlü) ajansımız 41? 29!'un nasıl bir yer olduğunu görüyoruz:




Blogu okunurken en çok kıskanılan ajanslardan biri olan İGOA'nın İrfan'a doğum günü kutlaması:




McCann Erickson çalışanlarının hüzünle karışık umutları:




Ve Gri Creative'den de bir 'iyi dilekler' videosu:




VO2 Digital'den Is VO2 Digital Really Digital?




Son olarak Kompüter Ajans'tan bahsetmek istiyorum. Her ne kadar her girişimde yaşam enerjimi emiyor olsa da, adeta 90'lar müzesi niteliği taşıyan sitelerini çok seviyorum (link burada). Yaparken çok eğlendikleri, hatta geyikleri büsbütün saldıkları belli oluyor.



2 yorum:

  1. Klinik için bu video da var :) http://www.youtube.com/watch?v=faihhQid2kI

    YanıtlaSil
  2. hepsi guzel de bu heriflerin "eglenceli" videolari baya iyi https://www.facebook.com/media/set/?set=vb.389360374440849&type=2

    YanıtlaSil