Haftanın İşleri- 5 Aralık

Dergi: Eskiyeni
Eskiyeni dolu içeriğiyle dikkat çeken bir şehir kültürü dergisi. Eskişehir Valiliği tarafından yayınlanıyor ve sağ salim 34. sayıya ulaşmış durumda. Emeği geçenlerin ve “basılı dergi ama şunu sitemize koyalım da dünyanın dört bir yanında okunabilsin” diyenlerin eline sağlık. Şehri dünü ve bugünüyle ele alan dergide Haydar Ergülen’den Amigo Orhan’a, Eskişehir’le özdeşleşmiş pek çok kişiye rastlamak mümkün. Pdf formatındaki dergilere ısınamamış olsam da gurbetten Eskişehir'i okuyabilmek güzel. Derginin bütün sayılarına bu adresten ulaşılabilir.

Blog: İstanbul'dan Orta Karadeniz'e- istanbuldan.org
Kutlu Balcı, Barış Bakır
Gezmeyi ve gezip gördüklerini anlatmayı seven iki reklamcı arkadaşın (Barış Bakır, Kutlu Balcı) motosikletle İstanbul'dan Orta Karadeniz'e uzanan yolculuklarını konu alan bir blog. Orta Karadeniz'e dedim ama işin gücün el verdiği sürece bu yolun çok daha da 'uzayacağı' kesin gibi. Zira Barış Bakır aynı zamanda Sırt Çantamda Avrupa adlı kitabın da yazarı.

Şu an şehrin irili ufaklı plazalarında "çantamı alıp İstanbul'dan uzaklara gitmek istiyorum" hayalleri kuran yüzlerce kişiye ilham kaynağı olabileceğini düşündüğüm blog aynı zamanda BÖ! Turkcell 2011 blog ödüllerine de aday...

Portfolyo: Back To The Future
Irina Werning/Back To The Future 2  Patrick B. 1982&2011 Berlin
Fotoğrafçı Irina Werning’in “yıllar sonra aynı yerde” temalı portfolyosunu çok sevdim. Dünyanın çeşitli yerlerinde yaptığı bu çalışma beni eğlendirmesinin yanı sıra “Ben hangi fotoğrafımın aynı şekilde yeniden çekilmesini isterdim? Dur hele, bunun üzerine eğilmek lazım” diye düşündürdü de… Daha nice fotoğrafı şu adreste görülebilir.

Mikroblog: serdarortacing

Brezilyalı Derbeder Amoro
Son zamanlarda en çok takip ettiğim, yeni bir şey olup olmadığını merak ettiğim mikroblog buydu. Serdar Ortaç’ın nedenini hala anlayamadığım şekilde çektirdiği buzdolabı önü fotoğrafının yeniden yorumlandığı bu akım kendine ana akım medyada yer bulacak kadar yayıldı. 
Özellikle 9gag.com’da duyurulduktan sonra dünyanın dört bir yanından eserlerin geldiği blogda benim favorim, fotoğraf çekildiği anda yaşayıp yaşamadığından pek emin olmadığım Brezilyalı derbeder Amoro. Daha fazlası için adres şurası.

Sosyal Ağ Hesabı: Elinin Körü Photography

Facebook’ta türemiş olan x photography akımına tepki olarak doğan bi sayfa. Kalp kıran bir manifestosu da var:
“…Bir iki dişi arkadaşının fotoğraflarını çekip bilimum feysbuk, deviantart, blogspot ortamlarında ad soyad photography kalıbıyla grup açmanın gerek popülarite gerekse marjinallik açısından rant sağladığını gören Elinin Körü bu fırsatı kaçırmadı ve evet, artık onun da bir Photograpy’si var.”

Biraz bakımsız kalmış olsa da, photography kolpalığına karşı dimdik ayakta, şuracıkta.

1 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı konusu. Umarım her hafta devamı gelir

    YanıtlaSil