Haftanın İşleri-18 Ocak

Blog: Site Sahibi
Türk internet sektörünün önemli isimlerinden Ersan Özer'in bilgi ve tecrübelerini, sektör hakkındaki görüş ve düşüncelerini paylaştığı blogunun henüz iki haftalık bir geçmişi var. "Senelerdir blog tutmaya heves ettim. Sayısız girişimlerim oldu. Fakat hepsi devamsızlık, dolayısıyla da başarısızlıkla sonuçlandı... Yazmamak, paylaşmamak, fayda sağlamamak kötü olan. Diğerlerine neden takılıyorum ki! Hem hiç yeni yıl kararım yok. Bari blog yazma hedefim olsun..."
diyerek başladığı blogun ilk yazısında da UZMANTV'nin gelişim ve kar ediş sürecini ele aldı. Özgün içerik peşinde koşan internet girişimcileri için "Bakın yolunuz böyle uzun ve zorlu olacak" uyarısının yanında verdiği "Ama özgün içerik er geç değerini bulacaktır" mesajıyla da (En azından ben bu mesajı almak istedim) önemli bir yazıydı... Blog iki haftadır düzenli olarak güncelleniyor. Umarım bu şekilde devam eder.
görsel sitesahibi.com'dan

Dergi: Unspoken
Bu ay ikinci sayısı yayınlanan online bir moda dergisi Unspoken. "Bir fikir, donanım, çok çalışmak ve istikrar. Unspoken bu şekilde çıktı ortaya... Tarzınız için ilham alabileceğiniz ve modaya başka bir pencereden bakabileceğiniz bir sayı hazırladık. Keyifle okumanız dileğiyle." Derginin yayın yönetmeni Uğur Çokiçli, Aralık sayısının sunuş yazısında böyle demiş. Röportajlar, incelemeler, alışveriş rehberi gibi bölümleriyle doyurucu bir içeriğe sahip.
görsel unspokenmag.org'dan

Mikroblog: Röhh!
"Biz etrafımızda gördüğümüz bol hormonlu, akıl sınırlarımız zorlayan saçma sapan büyüklükteki şeyleri bu sayfaya aktarıyoruz... Sadece eğlenmeyi amaçlıyoruz ve içeriği kendimiz üretiyoruz" diyen Röhh! ekibine, gördüğünüz normalinden kat kat büyük şeylerin fotoğraflarıyla katkıda bulunabilirsiniz.
görsel roohhh.blogspot.com'dan


Portfolyo: Beste Zeybel
Bizi bol makyajlı ve bol rötuşlu albüm kapağı kıvamındaki moda fotoğraflarından kurtarmasını umut ettiğim genç fotoğrafçılardan biri Beste Zeybel. (Bu arada son cümleyi yazarken rötuşun retouch'tan geldiğini daha önce hiç fark etmemiş olduğumu fark ettim.) DeviantART sayfasından aşağıdaki gibi nice güzel örneklere ulaşmak mümkün.
görseller brooze.deviantart.com'dan


Sosyal Ağ Hesabı: Tatlı Sözlük
Aslında fazla söze gerek yok. Aşağıdaki gibi 'küçük insan' sözlerine, cümlelerine yer veren bir Twitter hesabı. Şurada da Facebook sayfası var. Bir de hesabın sahibi Rahşan Atasoy'la yapılmış bir röportaj...


Haftanın Şık Hareketi: Miss Pera
Ben de Nurettin Özdoğan'ın şu tweetiyle haberdar oldum. Başkalarına da örnek olacağını düşündüğüm ince bir adwords işi:

2 yorum:

  1. Çok şık hareket de dijitalişler'den gelmiş. Röportaj linki için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. ersanın blogunu takip edeceğim :)

    YanıtlaSil