Haftanın İşleri- 21 Aralik

Blog: Agamemnon
"2002 yılından beri Ekşi Sözlük'te agamemnon adıyla yazdığım yazıları biraz daha geniş bir içerikle beğenilerinize sunuyorum" diyen makine mühendisi Onur Koray'ın blogunu uzun zamandır takip ediyorum. Hatta otomobil denilince ilk aklıma gelen mecra bile diyebilirim. Geniş analizler, test sürüşleri gibi oldukça doyurucu bir içeriğe sahip.

Sık güncellenen ve çok okunan (toplam ziyaret 2 milyonun üzerinde) blogda hemen her markayla ilgili 3 binden fazla yazıya ulaşmak mümkün. Ayrıca BÖ! 2010 blog ödülleri organizasyonunda otomobil blogları kategorisinde üçüncülük ödülü var.

Dergi: Bak Dergisi

İleride yazılacak "Dijital Medya Tarihimiz" gibi bir kitabın e-dergi sayfalarında yerini alacağından hiç şüphe duymadığım medarı-iftiharımız uluslararası görsel sanatlar dergisi Bak'ın 16. sayısı yayında. Konusu yüz olarak belirlenen sonraki sayısı da hazırlık aşamasında. Dünyanın dört bir yanında online olarak okunabilen ve yine dünyanın dört bir yanından içerik gönderilen dergi 2006 yılında kurulmuş. Ayrıca blog kısmında ve Facebook sayfasında da düzenli olarak paylaşımlarda bulunuluyor.
Bak Dergisi 11. Sayı/ Beste Zeybel


Bu siteyi çoğu takipçisi ben de Yalova'daki Bas Git Lan Heykeli başlığıyla (Ekşi Sözlük) tanıdım. Yurdun dört bir yanından, absürtlüğün sınırlarını zorlayan şehir heykellerinin sergilendiği sitede bol bol "Atatürk'e benzeyen adam", "topraktan ansızın çıkmış elin tuttuğu o yörenin meşhur ürünü" gibi eserleri görmek mümkün. Gördükten sonra da "Biz bu heykel olayını çok yanlış anlamışız" dememek ise hiç mümkün değil.
spektakulersehirheykelleri.tumblr.com/ Yorumsuz
spektakulersehirheykelleri.tumblr.com/ Beypazarı havucuyla meşhurdur

Şehir heykellerine gülerken, yazarın üslubuna ve ince mizahına da hakkını teslim etmemek olmaz:
"Bazen heykeltıraşların Umut Sarıkaya'dan etkilendiklerini düşünüyorum. Heykel Mersin'in Mut ilçesi yakınlarındaki bir dinleme tesisinden. Heykeltıraşın diğer Umut Sarıkaya tiplemesi de şu:
spektakulersehirheykelleri.tumblr.com/ On numara kübist bacı

Sosyal Ağ Hesabı: İşsizler

"...Bunu yazan çok saygıdeğer kişi bir işsizdir. Eğer bunu sonuna kadar okuduysanız siz de tıpkı onun gibi işsizsiniz demektir..."
Böyle yazıyor profil açıklamasında. Ve istatistik iyi mi kötü mü bilinmez ama, söz konusu Facebook sayfasının hali hazırda 197.000 'beğeneni' var. İşsiz tasarımlar gibi kategorilerde paylaşımların yapıldığı, yorum ve katılımlarla daha da şenlenen 'zaman öldürmelik' eğlenceli bir sayfa.
İşsizler/ Hayırsız sevgili Hafize'ye ithaf edilmiş şiir
İşsizler/ Bilgisayar masası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder